Eteerinen öljy – Orgaaninen, eteerinen laventeliöljy 10 ml

20,00 

Rentouttava ja rauhoittava tuoksu.
10ml.

Varastosaldo Varasto vähissä
Tuotetunnus (SKU): AWOrgEO-01 Osastot: ,

Kuvaus

Eteerinen öljy laventeli

Lavendula angustifolia
Kasvin taustaa
Laventeli on 20 – 30 lajin suku, jota kasvaa villinä Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Intiassa. Koska se on tavanomainen puutarhoissa eri puolilla maailmaa, voi villiintyneitä kasveja löytää normaalin kasvualueen ulkopuolelta.
Öljyn valmistus
Laventeliöljy, Aetheroleum Lavandulae, valmistetaan tislaamalla vesihöyryllä. Öljyn on väriltään vaaleankeltaisesta vihreänkeltaiseen ja helposti juoksevaa.
Perinteinen käyttö
Laventelia on viljelty Etelä-Euroopassa luostareissa ainakin 1000-luvulta saakka. Nimi tulee latinan sanasta lavare – peseytyä, koska kukkia usein siroteltiin pesuveteen. Ruotsiin ja Suomeen kasvi tuli 1400-luvulla.
Hajuveden valmistuksen ohella laventelia käytetään antamaan makua ja tuoksua suitsukkeisiin, savukkeisiin ja ruokiin. Öljy on antiseptista ja käytetään ihovaivoissa, esimerkiksi pienehköissä palovammoissa ja hyönteisten puremissa.
Laventelipensaat houkuttelevat hauskoja hyönteisiä, kuten kimalaisia ja perhosia, mutta niiden sanotaan karkottavan hyttysiä.
Laventeli kotikäytössä
Laventelin katsotaan rentouttavan ja sitä käytetään usein stressiin. Rauhoittavan vaikutuksen takia tuoksu on suosittu makuuhuoneessa.
10 ml

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eteerinen öljy – Orgaaninen, eteerinen laventeliöljy 10 ml”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *