Miksi jalat ovat kipeät?

Jalka itsessään on toimiva kokonaisuus, mutta ne suljetaan aivan liian usein ahtaisiin, huonolaatuisiin kenkiin, jotka haittaavat jalan toimivuutta. Jäämme vaille lihastreeniä, jonka saisi paljasjaloin kävelystä. Tämän seurauksena jalan liikkuvuus, voima ja vakaus heikkenevät. Koska jalka kannattelee koko kehomme painoa, myös liikalihavuus ja raskaus rasittavat sen rakenteita. Jalkaholvi on tärkeä iskunvaimennin. Samalla se antaa jalalle jäntevyyttä, jota tarvitaan normaaliin askellukseen.
Tarvitsemme terveet jalat pystyäksemme liikkumaan normaalisti. Jatkuva jalkaan kohdistuva rasitus muuttaa ajan kuluessa jalan rakennetta. Hormonaaliset syyt aiheuttavat puolestaan nivelsiteiden löystymistä ja jalkaterän levenemistä. Jos nuoruudessa kengän koko on ollut 37, vanhempana koko voi siksi olla jopa 39–40. Monen on vaikea hyväksyä muutosta, ja jalkoja tungetaan siksi edelleen liian ahtaisiin kenkiin. Kenkämuoti ei valitettavasti myöskään ole suotuisa jalan anatomialle. Mukavuus ja istuvuus saavat liian usein antaa tilaa muotoilulle.

Tuotteita, joista voi olla apua

Muista!

Jalat kantavat meitä koko elämämme. Voit itse vaikuttaa jalkojesi hyvinvointiin huolehtimalla itsestäsi. Koeta löytää hyvä toiminnan ja levon tasapaino. Käytä mukavia ja sopivia kenkiä. Pyri ehkäisemään turvotusta ja pidä jalat lämpiminä ja kuivina. Ylipainoisena koeta vähentää painoa pitkällä tähtäimellä, jolloin myös jalkojen kuormitus pienenee. Kulje kesäisin paljain jaloin ja nauti nurmen ja maan jalkahieronnasta.

Kun sinulla on vaikeita jalkaoireita, hakeudu lääkäriin.

Lääkinnälliset hoito- ja kompressiosukat

Lääkinnälliset hoito- ja kompressiosukat ovat tehokas apu vaivoihisi, jos sinulla on turvotusta tai suonikohjuja, tai jos sinulla on ollut veritulppa tai säärihaava. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään, jos tarvitset neuvoja ja lisätietoa!
Katso tuotteet

Diabetes sukat

Kaikki voivat hyvin, kun jalat ovat kunnossa, mutta erityisen tärkeää se on henkilöille, joilla on diabetes. Diabeteksen vuoksi jalkojen tuntoaisti heikentyy ja on vaikea havaita tulevat haavat ja vammat. Jos myöskin verenkierto on huonontunut, niin haavojen paraneminen on vaikeaa. Tutki jalkasi päivittäin ja hemmottele niitä sukilla, jotka eivät purista ja paina.
Katso tuotteet

Ortopediset tuet

Tukea ja lievitystä nivelille ja lihaksille.
Katso tuotteet

Jalkojen itsehoito

Terveet, lämpimät ja kuivat jalat ovat avain ihanaan hyvinvointiin.
Katso tuotteet