Orgaaninen, eteerinen seetripuuöljy 10 ml

6,50 

Rauhoittava ja rentouttava pihkan tuoksu.
Koit ja hyönteiset inhoavat tätä tuoksua.
10ml.

Varastosaldo Varastossa
Tuotetunnus (SKU): AWOrgEO-17 Osastot: ,

Kuvaus

Eteerinen öljy seetripuu

Juniperus virginiana
Kasvin taustaa
Virginianseetrillä on luontaiset kasvupaikat Pohjois-Amerikassa, mutta viljellään hienon puuaineksensa takia koko maailmassa. Lyijykyniä valmistetaan usein tästä puulajista. Se antaa kynille heikon, mutta luonteenomaisen tuoksun, jonka useimmat tunnistavat.
Öljyn valmistus
Seetripuuöljy, Oleum ligni cedri, saadaan höyrytislauksella puusta. Tislattua puuhaketta käytetään tavallisimmin polttoaineena prosessissa. Öljy on tuoreena heikosti kellertävää, mutta tummenee seisoessaan pidemmän ajan.
Perinteinen käyttö
Amerikassa seetripuuöljy oli tavallisin hyönteistentorjunta-aine 50-luvulle saakka. Se on suosittu tuoksun antaja kiillokkeissa, puhdistusaineissa ja kosmeettisissa tuotteissa. Öljyä käytetään myös elintarvikkeissa makuaineena ja kotikonstina vilustumisessa.
Terveysvaroitukset
Kaikkia havupuuöljyjä (tärpättejä) on käytettävä varoen. Öljy voi ärsyttää herkkää ihoa. Sitä on vältettävä varsinkin herkkien henkilöiden, kuten pikkulapset tai raskaana olevat naiset.
Seetripuu kotikäytössä
Tuoksu on rauhoittava ja stressiä lievittävä. Tavallisin käyttöalue on vahvistaa vanhojen seetripuuhuonekalujen tuoksua. Koit ja muut hyönteiset eivät pidä tuoksusta.
10 ml

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Orgaaninen, eteerinen seetripuuöljy 10 ml”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *