Orgaaninen, eteerinen sitruunaöljy 10 ml

7,50 

Piristävä ja virkistävä sitrustuoksu.
10ml.

Varastosaldo Varasto vähissä
Tuotetunnus (SKU): AWOrgEO-07 Osastot: ,

Kuvaus

Eteerinen öljy sitruuna

Citrus x limon
Kasvin taustaa
Sitruunapuun alkuperä on tuntematon, mutta ensimmäisten viljelysten oletetaan olleen Intiassa tai Kiinassa. Puuta on viljelty tuhansien vuosien ajan ja sillä on satoja alalajeja.
Öljyn valmistus
Sitruunaöljy, Oleum Citri, valmistetaan kylmäpuristamalla kuoresta. Suuria määriä kuoria jää mehunvalmistuksesta, mikä tekee öljystä suhteellisen halvan. Öljy on helposti juoksevaa, väriltään kirkkaasta vaaleankeltaiseen ja siinä on sitruunalle ominainen tuoksu ja hieman kirpeä maku.
Perinteinen käyttö
Sitruunapuu tuotiin Rooman valtakuntaan joskus ensimmäisellä vuosisadalla. Latinalainen nimi citrus tulee egyptin kielestä ja merkitsee ”tuoksuvaa”. Sitruunaa on kauan viljelty Aasiassa, jossa sitä käytettiin niin ruoanlaitossa kuin lääkkeenä.
Euroopassa viljely alkoi laajemmin vasta 1400-luvulla. Koska sitruunapuu ei kestä pakkasia, sitä ei voi viljellä Pohjolassa. Sitruunankuoresta saatavaa öljyä on käytetty rasvaiseen ihoon ja akneen. Sitä voidaan sekoittaa myös käsivoiteeseen, jotta saataisiin pehmeät kädet ja voimakkaat valkoiset kynnet.
Sitruuna kotikäytössä
Sitruunaöljyä pidetään virkistävänä jä piristävänä. Se sopii hyvin opiskeluhuoneeseen, koska se edistää oppimista. Ruokasalissa käytettynä se parantaa ruokahalua.
Ota huomioon, että ilman kanssa tekemisiin joutuva sitruunaöljy voi ärsyttää ihoa – ennen kaikkea käytettynä suorassa auringonpaisteessa.
10 ml

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Orgaaninen, eteerinen sitruunaöljy 10 ml”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *