Orgaaninen, eteerinen piparminttuöljy 10 ml

9,00 

Virkistävä ja raikastava tuoksu.
10ml.

Varastosaldo Varasto vähissä
Tuotetunnus (SKU): AWOrgEO-06 Osastot: ,

Kuvaus

Eteerinen öljy piparminttu

Mentha x piperita
Kasvin taustaa
Carl von Linné kuvaili ensimmäisenä piparminttua tutkittuaan yhtä kasvia, joka oli poimittu Englannista. Sen luultiin olevan oma lajike, mutta osoittautuikin sittemmin hybridiksi. Minttusukuun kuuluu noin kolmekymmentä lajia, jotka helposti risteytyvät keskenään.
Öljyn valmistus
Piparminttuöljy tislataan höyryllä tai vedellä kuivista lehdistä. Niistä saadaan 0,1-1,5 % öljyä. Koska lajit ja viljelyolosuhteet antavat öljylle erilaisia ominaisuuksia, jaetaan piparminttu kolmeen lajikkeeseen: englantilainen, amerikkalainen ja japanilainen.
Perinteinen käyttö
Minttuja on käytetty mausteina ja lääkekasveina tuhansia vuosia. Öljyä on käytetty ruoansulatusvaivoihin, kramppeja helpottavana aineena ja viilentävien ja antiseptisten ominaisuuksiensa takia. Öljyä käytetään lievittämään auringonpolttamia ja kutinaa. Tuoksu auttaa pahoinvointiin ja matkapahoinvointiin. Keskiajalla pureskeltiin mintunlehtiä, jotta saatiin valkoiset hampaat ja raikas hengitys.
Piparminttu on yhdessä vihermintun (spearmint) kanssa tavallinen makuaine purukumissa, makeisissa, hammastahnoissa, teessä, jäätelössä, liköörissä ja tupakassa. Maku on niin voimakas, että helposti voidaan aistia yksi ainoa pisara sekoitettuna 100 litraan vettä.
Piparminttu kotikäytössä
Piparminttu on piristävä ja virkistävä ja sopii siksi hyvin opiskeluhuoneeseen.
10 ml

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Orgaaninen, eteerinen piparminttuöljy 10 ml”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *