Påklädning av stödstrumpor

Påklädning av strumpor med öppen tå

Stödstrumpor med öppen tå är i regel den enklaste modellen att klä på. I produktförpackningen finns en glidstrumpa som skall användas, men om man vill göra det avsevärt lättare rekommenderar vi Arion Easy slide leg.

Detta hjälpmedel passar även ypperligt ifall benet även har bandage eller om huden är speciellt känslig. Vi rekommenderar starkt att man använder Juzo påklädningshandskar!

I videon ser du hur man använder Arion Easy Slide Leg.

Påklädning av strumpor med sluten tådel

Stödstrumpor med tådel kräver ett litet annorlunda påklädningshjälpmedel.
Arion Magnide är en bra fungerande modell.
Kompressionstrumpor med tådel är lite mera utmanande att klä på, men med rätt hjälpmedel och teknik brukar det fungera ypperligt.

I videon ser du hur man använder Arion Magnide.

Hjälpmedel för både på- och avklädning av stödstrumpa med öppen tå

Arions Sim Slide är ett hjälpmedel som fungerar både när man klär på och tar av en stödstrumpa med öppen tå.

I regel är det mycket lättare att klä av en stödstrumpa, men om man behöver hjälp också med avklädningen så är Sim Slide ett bra alternativ.

I videon ser du hur man använder Arion  Sim-Slide.

Påklädningshjälp för strumpor med tå och med öppen tå

I denna video ser du hur man kan använda Juzo Easy Fit som är ett påklädningshjälpmedel som kan användas för både strumpor med och utan tådel.
Easy Fit är ett exclusivt hjälpmedel som är mycket stabilt. Det finns även andra liknande hjälpmedel av lättare konstruktion men som används i princip på samma sätt. t.ex. Napra Donning aid-

I videon ser du hur man använder Juzo Easy Fit.

Påklädning av kompressionsärm

För användare av kompressionsärmar finns det även ett bra hjälpmedel från Arion. Med Easy-Slide Arm är det lätt att dra på en kompressionärm.

I videon ser du hur man gör.

Produktförslag för enklare påklädning

Tilläggsprodukter för bästa möjliga effekt och comfort

När man använder kompressionsprodukter är det viktigt att se till att huden är ren och hålls mjuk. För att ta hand om huden finns det specialprodukter som är speciellt framtagna just för dig.
Att smörja in benen med Juzo Vital Balsam när man tar bort strumporna, känns otroligt uppfriskande och skönt. Vid lymfatisk svullnad erbjuder vi även en special lymph lotion.
Kompressionsprodukterna håller och fungerar bäst om man tvättar produkterna varje dag med det specialtvättmedel som är framtaget för produkten.
Påklädningshandskar underlättar påklädning avsevärt och sparar produkten från mekaniska skador som kan uppstå av naglar och hårdhänt påklädning.
Om strumpan har tendens att glida ner på benet finns det ett speciellt limroll-on som appliceras på huden och förhindrar strumpan att glida ner.

Varför skall jag använda stödstrumpor

Du har kanske funderat över varför det blivit så viktigt att använda stödstrumpor.
I denna enkla video försöker vi förklara det mest elementära och kanske det hjälper dig förstå vilken nytta du har av stödstrumpor.