Eteerinen öljy Eukalyptus

7,80 

Virkistävä tuoksu, tuo helpotusta vilustumisoireisiin.
10ml.

Varastosaldo Varastossa
Tuotetunnus (SKU): I2203EUK Osasto:

Kuvaus

Eucalyptus globulus
Puun taustaa
Eukalyptus on myrtinsukuinen puiden ja suurien pensaiden suku, johon myös teepuu, niaouli ja mausteneilikka kuuluvat. Noin 600 eukalyptus-lajin luontainen kotipaikka on Australia ympäröivine saarineen.
Öljyn valmistus
Eukalyptusöljy, Aetheroleum eucalypti, saadaan häyryllä tislaamalla Eucalyptus globulus -kasvin lehdistä. Öljyn vuosittainen tuotanto on noin 3000 tonnia ja Kiina on suurin tuottaja.
Perinteinen käyttö
Eukalyptusöljyä ja eukalyptustinktuuraa on perinteisesti käytetty lievittämään vilustumisoireita, kuten yskää, kuumetta ja kurkkukipua. Öljy on tavanomainen kurkkupastilleissa. Tämä käyttöalue on antanut E. globulus -kasville ruotsinkielisen nimen feberträd, kuumepuu. Öljyä käytetään usein viilentävissä kääreissä hoidettaessa hyönteisenpuremia tai lieviä palovammoja.
Terveysvaroitukset
Öljyjä, jotka sisältävät runsaasti terpeenejä, on käytettävä hyvin varoen. Puhtaan eukalyptusöljyn myrkyllisyys on kiistanalainen. Pienistä lapsista on raportteja, joissa 5 millilitran öljymäärän nieleminen vahingossa, on aiheuttanut vakavia myrkytysoireita.
Eukalyptus kotikäytössä
Tuoksu on voimakas ja piristävä ja sopii vilustumisaikoihin.
10 ml

Lisätiedot

Paino 40 g (gramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eteerinen öljy Eukalyptus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *