Eteerinen öljy Patchouli

9,60 

Orientaalinen rentouttava tuoksu.
10ml.

Varastosaldo Varastossa
Tuotetunnus (SKU): I2203PAT Osasto:

Kuvaus

Pogostemon cablin (patchouli)
Kasvin taustaa
Patsuli on seppelemäisen, tiiviin kukinnon omaava kasvi, joka kasvaa metrin korkuiseksi pensaaksi. Se viihtyy Aasian trooppisilla alueilla ja viljellään öljyn valmistamiseksi. Ulkonäöltään patsulin lehdet muistuttavat nokkosia.
Öljyn valmistus
Perinteinen tapa valmistaa patsuliöljyä alkaa lehtien ilmakuivatuksella. Kun niissä ei enää ole kosteutta, ne puristetaan kasoihin, joissa tapahtuu pientä käymistä. Käyminen avaa solunseinämät, jolloin öljyä voidaan saada höyrytislauksen avulla. Modernimpi tapa on käsitellä lehdet hyvin kuumalla vesihöyryllä ennen tislausta. Öljy on väriltään kullanruskeasta tummanruskeaan ja hyvin paksua.
Perinteinen käyttö
Patsulia on ennen kaikkea käytetty kointorjunnassa. Kun hienoja kankaita, kuten silkkiä ja kashmirvillaa vietiin Eurooppaan, ne pakattiin laatikoihin, joissa oli patsulinlehtiä. Uudenaikaisten torjunta-aineiden yleistyessä kauppiaat havaitsivat, että heidän kankaansa eivät enää menneetkään kaupaksi. Patsulin tuoksu oli niin tyypillinen, että siitä oli tullut kankaiden aitouden takuu.
Kiinalaisessa luontaislääketieteessä lehtiä ja öljyä käytetään muun muassa päänsäryn hoitoon, pahoinvointiin ja vatsakipuun. Öljyä on tavallisesti myös hiustenhoitotuotteissa.
Patsuli on eräs tärkeimmistä raaka-aineista hajuvesiteollisuudessa.
Terveysvaroitukset
Patsuli on myrkytön eikä ärsytä ihoa.
Patsuli kotikäytössä
Patsulin paksu, itämainen tuoksu, on 60-70 -luvulta saakka ollut suosittua, niin öljynä kuin suitsukkeena. Patsulia pidetään rentouttavana ja käytetään usein stressiin. Tuoksun väitetään olevan myös afrodisialakumi.
10 ml

Lisätiedot

Paino 40 g (gramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eteerinen öljy Patchouli”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *