Något utöver en vanlig stödstrumpa

Essential+ är en revolutionerande, högteknologisk strumpa. Det dubbla lagret ökar elasticiteten för en bättre passform. Det inre lagret i bomull och kashmir är extra mjukt mot huden, medan det yttre lagret i mikrofiber är elegant och slittåligt. Du kommer genast att märka skillnaden. Eftersom strumpan saknar resår vid knät lämnar den inga märken på huden och den goda passformen stimulerar blodcirkulationen.

Varför Essential+?

Forskning och utveckling tog fram den senaste RelaxSan-kompressionsstrumpan
Essential+ är en stödstrumpa med hög, avtagande kompression mot knät, designad för att avhjälpa de vanligaste problemen användare av stödstrumpor möter. Många kompressionsstrumpor är svåranvända: för hög kompression vid knät lämnar märken och förhindrar i värsta fall blodcirkulationen. Essential+ är en högklassig och funktionell medicinsk stödstrumpa för dagligt bruk för personer som har problem med blodcirkulationen. Stödstrumpan Essential+ är resultatet av omfattande forskning och utveckling. Strumpan är tillverkad av fina fibrer med den senaste stickningsteknologin.

Unisex-strumpa med dubbelt kompressionslager

Essential+ är ett CE-märkt medicinsk produkt, designad och tillverkad i Italien med innovativ teknik och av högklassiga material. De dubbla kompressionslagren kombinerar yttre mikrofiber och inre bomull och kashmir. Tillverkaren har länge specialiserat sig på tillverkning av medicinska produkter för förebyggande och behandling av problem med blodcirkulationen i benen. Essential+ är en unisex-strumpa med avtagande kompression om 23-32 mmHg mätt vid vristen. Den förebygger trötta och svullna fötter och ben och stimulerar blodcirkulationen.

Komfort och välmående
Avtagande kompression mot knät stimulerar blodcirkulationen och ger bättre passform.

Skydd mot bakterier och lukt
X-Static®-silverfiber runt mitten av foten gör strumpan antibakteriell och luktfri även efter längre användning och flera tvättar.

Elegans och mångsidighet
Strumpans goda passform gör den lämplig för dagligt arbets- och fritidsbruk.

Följer dig i vardagen
Hemma, på jobbet, på resor

 

Därför är ESSENTIAL+ så skön att använda.

BENSTICKNINGENS EGENSKAPER (från knä till vrist)

INRE LAGER: KASHMIR

 • Naturlig: Fin 100 % naturlig kashmirull.
 • Varm: Isolerar värme effektivare än någon annan fiber (kashmir isolerar upp till åtta gånger så bra som merinoull). Kashmir är också en effektiv reglerare av kroppstemperatur, vilket förhindrar svettning.
 • Mjuk och lätt: Kashmirull är mjukare och lättare än fårull. Strumpan blir därför extra mjuk och lyxig.
 • Material som andas: Tillåter fukt att avdunsta så att huden hålls torr.
 • Luktfri: Strumpan förebygger illa lukter tack vare kashmirens antimikrobiella och avdunstande egenskaper. Därmed förhindras bakterier som skapar dålig lukt att föröka sig.
 • Värmereglerande: Håller dig varm vid kallt väder och sval vid varmt väder. Strumporna lämpar sig därför oavsett årstid och klimat.

INRE LAGER: BOMULL

 • Naturlig: Bomull av högsta kvalitet är snäll mot din hud.
 • Långvarig komfort: Bomull är hypoallergenisk och passar bra för känslig hud.
 • Material som andas: Tillåter fukt att avdunsta så att huden hålls torr.
 • Värmereglerande: Håller dig varm vid kallt väder och sval vid varmt väder. Strumporna lämpar sig därför oavsett årstid och klimat.

YTTRE LAGER: MICROLON®-MICROFIBER

 • Mjuk och ultralätt: Den ultralätta mikrofibern ger gott stöd men gör ändå strumpan mycket mjuk och skön jämfört med andra syntetiska fibrer.
 • Material som andas: Tillåter fukt att avdunsta så att huden hålls torr.
 • Slittålig: Microfiber är slittåligt och rispar inte lätt.

FOTSTICKNINGENS EGENSKAPER (från vrist till tå)

HÄL, SULA OCH TÅSPETS: STRETCH-BOMULL

 • Naturlig, ultrafin bomull är extra mjuk mot huden.

FOTENS MITTPARTI, FOTVALV: X-STATIC®-SILVERFIBER