Långvarig effekt med Linnex

Linnex har en kraftigare och mer långvarig effekt än många andra produkter på marknaden. Därför såldes Linnex först enbart till proffs, såsom naprapater, fysioterapeuter och kiropraktiker. Linnex lämpar sig ändå väldigt bra också för egenvård. Eftersom effekten sitter i länge är det lättare att leva ett normalt aktivt liv då man använder Linnex. Enligt många undersökningar ger det här en snabbare återhämtning vid skador jämfört med enbart vila.

Många människor som drabbas av muskelsmärtor använder ofta smärtmediciner invärtes, vilket belastar magen och tarmarna. Om musklerna är onda under lång tid kan de friska musklerna dessutom belastas felaktigt, vilket leder till ännu större problem. Linnex värmer muskeln exakt där den är sjuk och sätter ett effektivt stopp för den onda cirkeln!

Hur använder man en muskelsalva?

Vid träning

Med ändamålsenlig träning ökar din muskelstyrka, snabbhet och koordination samtidigt som du stärker skelett och leder. Uppvärmningen är en väsentlig del av träningen och har två funktioner: den både förebygger skador och höjer prestationen.

Effektiv, tung träning ger ändå nästan alltid upphov till små bristningar i muskelfibrillerna. Dessa reparerar sig själva, men ger sig till känna i form stelhet och ömhet, så kallad träningsvärk. Musklerna utvecklas ändå hela tiden, och en lätt träningsvärk är ett tecken på att du har tränat effektivt.
Tack vare sin unika värmeeffekt ger Linnex effektiv hjälp mot muskelstelhet och belastningsskador. Bred ut ett tunt lager på det onda stället och låt det verka. Bekanta dig med instruktionerna innan du använder produkten, och ta kontakt med en läkare eller annan expert ifall symtomen inte går om.

I förebyggande syfte

Linnex kan också användas i förebyggande syfte, både före och efter träning, eftersom produkten försnabbar uppvärmningen och ökar blodcirkulationen. Både träningen och återhämtningen blir effektivare eftersom effekten av Linnex håller i sig i flera timmar. Tack vare den värmande känslan känns muskelrna inte ömma och stela under träningen och inte heller efteråt.
Linnex kan också förebygga försträckningar och belastningsskador. Dessutom hjälper linimentet musklerna att slappna av efter träningen.

Linnex är mycket drygt, så ett tunt lager av produkten räcker. Produkten kan förvaras i rumstemperatur i två år.

Idrottsgrenar där Linnex används:

Linnex passar att användas som ett hjälpmedel vid alla sorters idrott och motion.

Exempel på idrottsgrenar där Linnex passar särskilt bra, och där det lönar sig att använda produkten i förebyggande syfte.

  • Gymträning
  • Löpning
  • Cykling
  • Crossfit
  • Friidrott
  • Fotboll
  • Ishockey
  • Skidåkning
  • OCR-träning
  • Kampsporter

Vanliga frågor

Hur skiljer sig Linnex från övriga liniment och salvor?

Linnex har en mycket kraftigare och mer långvarig effekt än många andra produkter på marknaden. Effekten känns 5-15 minuter efter att man strukit på salvan, som en värmande och ibland till och med lite brännande känsla.

Hurdan användning lämpar sig Linnex för?

Linnex är ett så kallat värmeliniment för muskler och leder. Det kan användas till exempel om du lider av musarm, ryggskott, försträckningar eller stelhet i musklerna. Produkten kan också användas förebyggande vid träning.

Vilka områden ska man inte använda Linnex på?

Undvik att använda LInnex på områden där huden är tunn och känslig, såsom ljumsken, halsen och ansiktet. Undvik också kontakt med öppna sår, slemhinnor och ögonen. I kontakt med värme ökar effekten, och därför rekommenderar vi inte att man använder Linnex i bastun, i solarier, före en varm dusch eller solbad. Tvätta händerna efter applicering om du rört vid linimentet med fingrarna!

När ska man inte använda Linnex?

Linnex ska inte användas vid akuta skador med kraftig svullnad, rodnad eller svåra smärtor. Linnex rekommenderas inte heller åt gravida eller ammande kvinnor, astmatiker, barn under 12 år eller personer som är allergiska mot salicylat eller mentol.

Hur används Linnex?

Linnex stryks på huden i 1‒2 tunna lager på det onda stället. Behandlingen kan vid behov upprepas var fjärde timme. Kom ihåg att det tar ca 5‒15 minuter innan linimentet börjar verka, och att effekten ökar vid fysisk aktivitet.

Hur ska Linnex förvaras?

Linnex förvaras i rumstemperatur. Se till att barn inte kommer åt produkten.

Kan man få biverkningar av Linnex?

Det finns inga kända biverkningar vid användning av Linnex, men använd inte produkten om du har konstaterad allergi mot salicylat eller mentol. Notera att Linnex orsakar mild hudrodnad som inte är farlig. Rodnaden hör till och beror på att linimentet utvidgar blodkärlen i huden. Om du får Linnex i mag- och tarmkanalen ska du genast uppsöka läkare. Kontakta också läkare om du får allergiska reaktioner eller oväntade hudsymptom.

Beställ vårt nyhetsbrev