En stödstrumpa som har effekt

Medisox stödstrumpor är tillverkade enligt medicinska kvalitetsstandarder, vilket gör dem trygga att använda. Produktutbudet omfattar en stor mängd strumpor för många olika behov.

Välj din strumpa med omsorg

När du väljer stödstrumpa är det viktigt att förstå att en och samma strumpa inte passar alla. I takt med att stödstrumpor blivit vanligare har det kommit ut en stor mängd produkter på marknaden. Att välja rätt strumpa är inte helt lätt, men med några grundprinciper kommer du långt.

Förutse problemen

Stödstrumpor används ofta för att lindra olika symtom och problem, men dessutom kan stödstrumpor också förebygga problem. Var och en som står eller går mycket drar nytta av stödstrumpor. För att strumpan faktiskt ska ha effekt gäller det att fästa uppmärksamhet vid egenskaperna.

De material om används i strumporna har stor betydelse för hur elastiska de är. Det finns stödstrumpor med hög, medelhög och låg elasticitet – ju mindre elastisk en strumpa är, desto bättre effekt har den, eftersom den inte ger efter när vadmuskeln jobbar.

Det är viktigt att välja en stödstrumpa av exakt rätt storlek. Om det bara finns en eller två strumpor att välja på i en serie säger det sig självt att strumporna inte kan passa alla. Kolla dessutom att trycket finns angivet på förpackningen, eftersom det är en avgörande egenskap hos en stödstrumpa.

Tryck för benen

Den viktigaste egenskapen hos en stödstrumpa är trycket eller kompressionen. Trycket ska vara störst vid vristen och minska successivt mot knäet. Då fungerar strumpan rätt genom att den försnabbar blodcirkulationen och hjälper vadmuskeln att jobba effektivare.

När du bekantar dig med olika stödstrumpor kommer du att stöta på mätenheten mmGH (millimeter kvicksilver), som används allmänt för att ange kompressionen i strumporna. Strumporna klassas enligt skalan 1-4 beroende på hur stort tryck de åstadkommer.

Hur högt tryck ska strumporna då ha? Det beror helt på patientens besvär. Om du inte förut har använt stödstrumpor lönar det sig att börja med kompressionsklass 1 och vid behov byta till strumpor med högre tryck efter hand.

När det gäller svåra problem är det alltid en läkare som väljer ut rätt kompressionsgrad åt patienten.

Kompressionklasserna

12-17 mmGH ger en låg kompression, vilket passar alla som vill förebygga trötta ben och uppkomsten av åderbråck. De här strumporna passar utmärkt för gravida och för personer som står mycket i jobbet, som frisörer och butiksbiträden.

18-22 mmGH ger en kompression på medelnivå. De här strumporna passar dig som har kroniska men ändå ganska lätta problem med blodcirkulationen – till exempel åderbråck och/eller svullna och trötta fötter. De passar också åt gravida som lider av svullna ben och åderbråck.

22-27 mmGH ger en hög kompression och passar personer som har större problem med blodcirkulationen, eller som redan har opererats för åderbråck. Med så här hög kompression kan man också förebygga blodproppar. Innan du väljer strumpor av den här kompressionsklassen lönar det sig att rådgöra med hälsovårdspersonal.

Är ni många som vill beställa?

Vill ni göra gruppbeställningar till arbetsplatsen, kafferummet, idrottsföreningen eller tillsammans med vänner?
Då kan ni få mängdrabatt på Medisox genom att använda rabattkoder i kassan.

Hör av er till kundtjänst för närmare information: tel: +358 (0)6 2243622 eller e-mail: info@napra-rehab.fi

Mängdrabatter

Här är våra Medisox grupprabatter – använd dessa i kassan.

  • Köp för 230 euro så får du -10% rabatt med koden RYHMÄALE 10
  • Köp för 460 euro så får du -20% rabatt med koden RYHMÄALE 20
  • Köp för 690 euro så får du -25% rabatt med koden RYHMÄALE 30
  • Köp för 1150 euro så får du -30% rabatt med koden RYHMÄALE 50

Medisox stödstrumpor