Tukisukka, joka vaikuttaa

Medisox-tukisukat on valmistettu lääkinnällisten laatustandardien mukaisesti. Niiden käyttäminen on turvallista ja valikoimasta löytyy sopiva tuote monenlaiseen käyttötarkoitukseen.

Valitse sukkasi huolella

Tukisukkaa valitessa "sukka kuin sukka" -ajattelu ei kannata, sillä vaikuttavuuden takia on tärkeää valita juuri omiin tarpeisiin sopiva sukka. Kun tukisukkien käyttö on yleistynyt, on myös valikoima laajentunut ja uusia tuotteita ilmestyy markkinoille jatkuvasti. Valinta voi ensi tuntua hankalalta, mutta muutamalla perustiedolla pääsee jo pitkälle.

Ennakoi vaivat

Tukisukkia käytetään monesti erilaisten vaivojen ja ongelmien hoitamiseen. Hyvä niin, mutta niitä kannattaa käyttää jo ennaltaehkäisevästi. Jokainen, joka istuu, seisoo tai kävelee paljon, hyötyy tukisukkien käytöstä. Jotta sukan käytöstä olisi hyötyä, kannattaa kiinnittää huomiota sukan ominaisuuksiin kiinnittää.

Sukissa käytettävät materiaalit vaikuttavat merkittävästi niiden ominaisuuksiin. On olemassa erittäin elastisia, keskitasoisen elastisia ja matalaelastisia tukisukkia. Mitä vähemmän elastisuutta sukassa on sitä tehokkaammin se vaikuttaa, koska se ei jousta yhtä paljon pohjelihaksen työskennellessä.

Tukisukan koon on oltava juuri oikea. Jos mallistossa ei ole kuin yksi tai kaksi eri kokoa, on selvää, että tällaiset sukat eivät sovi jokaiselle. Koska paine on tukisukan ratkaiseva ominaisuus, siitä tulee aina olla maininta pakkauksessa.

Painetta jaloille

Tukisukan tärkein ominaisuus on paine. Paineen tulee olla suurimmillaan nilkan kohdalla ja laskea sitten vähitellen polvea kohden. Silloin tukisukka toimii oikein ja nopeuttaa normaalia verenkiertoa ja tehostaa pohjelihaksen toimintaa. Tukisukkaa valitessa ei voi olla törmäämättä kompressioluokkiin ja luokittelussa yleisesti käytettävään mmHG-mittayksikköön (elohopeamilli). Tukisukat luokitellaan kompressioluokkiin 1-4 ja luokitus perustuu sukan tuottamaan paineeseen.

Kompressioluokan valintaan vaikuttavat potilaan vaivat ja oireet. Jos et ole tottunut tukisukkiin, kannattaa aloittaa kompressioluokan 1 sukilla ja siirtyä sen jälkeen tarvittaessa korkeamman kompressioluokan tuotteisiin.

Vaikeissa oireissa tukisukan ja soveltuvan kompressioluokan valitsee aina hoitava lääkäri.

 

Kompressioluokat

Kompressio 12-17 mmHg on ns. lievä kompressio. Se sopii kaikille jotka haluavat ennaltaehkäistä jalkojen väsymystä ja suonikohjujen syntymistä sekä parantaa verenkiertoa. Sopivat erinomaisesti seisomatyötä tekeville kuten kampaajille ja kaupan henkilökunnalle, sekä raskaana oleville.

Kompressio 18-22 mmHg on ns. keskivahva kompressio. Se sopii henkilöille joilla on kroonisia mutta lieviä laskimovaivoja, jotka kärsivät suonikohjuista ja/tai turvonneista ja väsyneistä jaloista. Sopivat myös raskaana oleville, jotka kärsivät turvonneista jaloista ja suonikohjuista.

Kompressio 22-27 mmHg sopii henkilöille jotka kärsivät laskimovaivoista, joille on tehty suonikohjuleikkaus tai jotka kärsivät muista vaikeammista oireista. Tämä kompressio ennaltaehkäisee myös veritulppien muodostumista. Neuvottele  tämän kompressioluokan sukan käytöstä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. 

Haluatteko tehdä yhteistilauksen?

Tilattaessa suurempia määriä, voitte saada määräalennusta. Tarkempia tietoja ja alennuskoodin saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme: puh +35865571220 tai info@napra-rehab.fi

Määräalennuskoodit

Onko teitä monta, jotka haluavat tilata?

Haluatteko tehdä suuremman tilauksen työpaikalle, kahvihuonejengille, urheiluseuralle tai kaveriporukalle?

Saadaksenne määräalennuksia meidän Medisoxeistamme, käyttäkää seuraavia alennuskoodeja kassalla:

  • Osta vähintään  230 eurolla niin saat -10% alennusta koodilla RYHMÄALE 10
  • Osta vähintään  460 eurolla niin saat -20% alennusta koodilla RYHMÄALE 20
  • Osta vähintään  690 eurolla niin saat -25% alennusta koodilla RYHMÄALE 25
  • Osta vähintään  1150 eurolla niin saat -30% alennusta koodilla RYHMÄALE 30

Medisox tuotteet