Italiensk kvalitet

Italien som är världskänd för sin klädindustri, gör oss inte besvikna med sitt stora sortiment stöd- och kompressionsstrumpor. Därför kan vi varmt rekommendera Relaxsans produkter.

Produkterna är certifierade gällande medicinsk standard internationellt och har CE märkning för medicinska produkter, FDA, Oeko-Tex, ISO9001 och ISO13485.
Produkterna har gradvis avtagande kompression enligt officiell medicinsk standard ENV 12718, med garanterat tryck mätt i mmHG vid vristen.
Anatomiskt designade för att inte trycka för hårt kring knä och lår och tillverkade för att uppnå bästa möjliga medicinska effekt.

Produktserien är omfattande och sträcker sig allt från tunna damstrumpor, till sportstrumpor och medicinska kompressionsstrumpor.

Relaxsan Microfiber line

Förebyggande strumpor med avtagande tryck, för dina bens bästa

RelaxSan är en omfattande produktserie knästrumpor, tights (stay-ups) och strumpbyxor med avtagande kompression, för att förebygga och ta hand om cirkulationsproblem i benen.  Produkterna är ett resultat av mångårig erfarenhet och produktutveckling i enlighet med CE reglerna för medicinska produkter klass 1. RelaxSan produkterna tillverkas av dubbelt omspunna textilfiber av hög kvalitet vilket gör att det är bekvämt och skönt för huden. Den anatomiskt utformade hälen garanterar en god passform. Finns i två kompressionsklasser, 12-17 mmHg (lätt) och 18-22 mmHg (medium).

Microfiber Line är en produktserie tunna stödstrumpor för damer.
De finns att fås i:
70 Den – lätt kompression (12-17 mmHg)
– designad för dig med lindriga besvär med blodcirkulationen och vill förebygga framtida besvär

 140 Den – medium kompression (18-22 mmHg)
– för dig med lindrig svullnad, begynnade åderbråck och graviditet

 Microfiber Line finns som knästrumpa, stay-ups och strumpbyxa samt strumpbyxa för gravida.

RelaxSan ESSENTIAL+

Essential+ är en CE-märkt medicinsk produkt, designad och tillverkad i Italien med innovativ teknik och av högklassiga material. De dubbla kompressionslagren kombinerar yttre mikrofiber och inre bomull och kashmir. Tillverkaren har länge specialiserat sig på tillverkning av medicinska produkter för förebyggande och behandling av problem med blodcirkulationen i benen. Essential+ är en unisex-strumpa med avtagande kompression om 23-32 mmHg mätt vid vristen. Den förebygger trötta och svullna fötter och ben och stimulerar blodcirkulationen.

 

Relaxsan Compression Sport

Compression Sport är en mycket välgjord och bekväm sportstrumpa för dig som uppskattar kvalitet.

Unisex modell  som finns i 6 olika storlekar.
Strumpan är lätt, genomsläpplig och värmereglerande tack vare Dryarn – fiber

Lämpar sig lika bra för motionärer som elitidrottare eller för dig som annars rör på dig mycket.
Den anatoimskt utformade hälen och den sömfria tådelen gör strumpan mycket skön och bekväm att använda
Strumpan fungerar värmande på vintern och sval på sommaren.