Chefens ryggskott

Har du någon gång haft ryggskott?
Häromdagen drabbades även jag av ett akut ryggskott!
Våren och försommaren är en riskabel tid för oss kontorsmänniskor! Efter en lång vinter sittande, vill man plötsligt ut och göra en massa fysiskt tunga arbeten som man inte är van med. Trots att jag själv tränat regelbundet hela vintern råkade jag för en tid sedan vricka min fot bland stenarna ute på sommarstugan. Till följd av detta blev det att vänja sig med en haltande gångstil under flera veckors tid. Detta belastade förstås min rygg felaktigt. Sedan räckte det med att tvätta bilen och samtidigt få ryggen lite svettig och kall för att få ryggen ur spel.

Eftersom jag tidigare jobbat som naprapat under många år har jag en hel del erfarenhet av problematiken. Trots att jag vet en hel del om detta problem tar det ack så ont när man själv drabbas!
Baserat på min erfarenhet inom området tror jag mig veta att mitt problem orsakas av en liten diskutbuktning. Så nu har jag legat på golvet och utfört mina McKenzie övningar och använt ryggrullen som stöd när jag sitter. På jobbet har jag ibland varit tvungen att lägga mig på golvet för att kunna utföra övningarna. Min hund Svante som är med mig på jobbet har uppskattat att husse lägger sig på golvet och han har lagt sig bredvid!

Nu är det Linnex, McKenzie övningar och ryggrulle som gäller och efter några dagars egenbehandling har det äntligen slutat hugga till!. Ryggen är fortfarande stel, men jag har börjat våga röra mig bättre.
Så kan en vardag se ut på Preston – går inte alltid som på Strömsö 🙂

Hälsningar
David